gepubliceerd op woensdag 6 september 2023 12.21 u.
De werken aan het nieuwe fietspad op de Hoogboomsteenweg zijn volop aan de gang. Voor de aanleg van het nieuwe fietspad aan de Hoogboomsteenweg moeten er ook aanpassingswerken gebeuren ter hoogte van het kruispunt Hoogboomsteenweg en Koningin Astridlaan.

Dit heeft gevolgen voor de lokale verkeerscirculatie. Het doorgaand verkeer op de Hoogboomsteenweg richting Brasschaat blijft ten allen tijde gewaarborgd.

Koningin Astridlaan

De Koningin Astridlaan zal vanaf maandag 11 september na 9.00 uur afgesloten worden ter hoogte van de Hoogboomsteenweg en dit tot en met vrijdag 29 september.

Er wordt een omleiding voorzien via de Rubensheide en de Oude Bergsebaan richting Antwerpsesteenweg. Het verkeer afkomstig van de Antwerpsesteenweg wordt omgeleid via de Lucien Bevernagestraat en Rubensheide.

Voor fietsers en voetgangers blijft er een veilige doorgang vanuit de Koningin Astridlaan naar de Jagersdreef en omgekeerd.

Vanaf zaterdag 30 september wordt de Koningin Astridlaan terug bereikbaar via de Hoogboomsteenweg.

Jagersdreef

De gewijzigde verkeerssituatie die nu van toepassing is in de Jagersdreef zal vanaf maandag 11 september na 9.00 uur worden opgeheven.
Het éénrichtingsverkeer kan dan opnieuw van de Hoogboomsteenweg de Jagersdreef inrijden.
Verkeer vanuit de Jagersdreef dat naar de Hoogboomsteenweg wenst te rijden zal via de Valkenlaan en Antwerpsesteenweg worden omgeleid.

Bovenvermelde timing is uiteraard onder voorbehoud van de weersomstandigheden.