gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2024 12.30 u.
De opening van het toeristisch seizoen op zaterdag 27 en zondag 28 april staat helemaal in het teken van tijd en sterren.

Je kan gedurende dit weekend gratis de Smoldersklok en een tentoonstelling met merkwaardige Oosterse uurwerken bezoeken, je eigen klok of uurwerk laten schatten en naar de sterren kijken in een mobiel planetarium en in het echt! Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats op zaterdag 27 en zondag 28 april tussen 10.00 en 17.00 uur, tenzij anders vermeld.

Programma

Hoeve Van Paesschen

In Hoeve Van Paesschen (Van Paesschendreef 3) kan je doorlopend de Smoldersklok bezoeken met gids.

Op zaterdag- en zondagnamiddag kan je er je uurwerken en klokken laten schatten tijdens ‘Klokken op zolder’. Inschrijven doe je via dit e-formulier

EXPOG 

In EXPOG (Antwerpsesteenweg 2) is er doorlopend een tentoonstelling over Oosterse tijdsmeting. De gidsen vertellen je graag de bijzondere verhalen achter de curieuze uurwerken.

Heb je genoeg gepierd naar al die uurwerken? Dan kan je in het mobiel planetarium je blik verruimen, want door de 360° projectie zit je te midden van de sterren. Medewerkers van volkssterrenwacht Urania gidsen je door het universum.

Er is ook een bar waar je even kan bekomen van je ruimtereis.

De Kroon

Het toppunt beleef je op zaterdagavond, want dan plaatst Urania twee telescopen op het balkon van zaal De Kroon (Antwerpsesteenweg 2). Je kan er, bij goed weer, tussen 21.00 en 0.00 uur op een unieke manier naar de sterren kijken. De plaatsen zijn beperkt, dus inschrijven via de webwinkel is verplicht. Ook het mobiel planetarium is dan geopend. Zo kan je bij slecht weer toch nog naar sterren kijken.