gepubliceerd op woensdag 24 maart 2021 16 u.
6 gemeenten uit de regio Noorderkempen bundelen voortaan de krachten rond kinderopvang en opvoeding van kinderen en jongeren.

Huis van het Kind Noorderkempen

Het Huis van het Kind bestaat intussen al enkele jaren in Kapellen. Het omvat alle instanties (zoals de Dienst voor Opvanggezinnen, Kind & Gezin, Opvoedingswinkel, de Kraamvogel, …) waar je terecht kan met al je vragen over het grootbrengen van kinderen, tieners en jongeren.

Nieuw is dat die expertise voortaan niet alleen lokaal maar ook regionaal wordt gebundeld. De verschillende Huizen van Essen, Brasschaat, Kalmthout, Wuustwezel, Stabroek en Kapellen helpen je samen voort. Je kan vanaf vandaag op één website terecht met kleine en grote vragen over thema’s zoals zwangerschap, gezondheid, onderwijs, bijzondere zorg, … en alles wat verder bij opvoeding komt kijken.

Het Huis van het Kind wil op die manier een wegwijzer zijn voor ouders, grootouders, vrijwilligers en hulpverleners. De website is ontstaan in overleg met alle partners. Neem dus zeker een kijkje op www.huisvanhetkindnoorderkempen.be!

Lokaal Loket Kinderopvang Kapellen

Eerder dit jaar ging het Lokaal Loket Kinderopvang van start. Ook dat is een samenwerking tussen de zes gemeenten en helpt je als (toekomstige) ouder(s) met je zoektocht naar kinderopvang in de regio.

In eerste instantie vind je op kinderopvang.kapellen.be alles rond kinderopvang voor baby’s en peuters. In de loop van 2021 verschijnt er ook informatie over de buitenschoolse kinderopvang (BKO) voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Nog later zal je er ook terecht kunnen voor informatie over speelpleinen en kampen.

Op de website vind je alle opvanginitiatieven in de regio. Dat maakt het het jou als (toekomstige) ouders makkelijker om opvang voor je kindje vast te leggen. Zo kan je opvang in je buurt zoeken, maar ook een overzicht krijgen van initiatieven die bijvoorbeeld op de route naar je werk liggen. Je kan ook filteren op prijs, openingsuren, soort kinderopvang, …

Via de website kan je als ouder een aanvraag voor opvang indienen bij verschillende locaties. De verantwoordelijke van een opvanglocatie kan je aanvraag wel of niet accepteren of een alternatief aanbieden. Wanneer je ingaat op een voorstel van een opvanglocatie, kan je een bezoek inplannen en je inschrijving definitief vastleggen. 

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Plan je een bezoek aan één van onze diensten? Maak dan vooraf een afspraak. Dat kan online of telefonisch. Voor de dienst Burgerzaken kan dit enkel online. Heel wat documenten kan je eenvoudig aanvragen via het e-loket, zonder langs te komen. Bij het onthaal van het Administratief Centrum kan je wel gewoon terecht tijdens de openingsuren.