gepubliceerd op vrijdag 13 mei 2022 12.30 u.
Gebruik je geregeld die fietsenstalling aan het station van Kapellen? Zorg er dan voor dat je het rolpad naar het perron vrij houdt.

Rolstoelgebruikers of mensen met een rollator die de trein willen nemen, kunnen gebruik maken van een hellend rolpad. (Ook¬†handig als je de trein wil nemen mét de fiets, trouwens.) Helaas wordt de doorgang hiervan langs de kant van de Koningin Astridlaan vaak gehinderd door fout geparkeerde fietsen. En niet alleen zwerffietsen (die geregeld worden verwijderd door politiezone Noord).

Een rolstoelgebruiker heeft meer ruimte nodig om zich voort te bewegen dan een voetganger. Om die reden is het gangpad naar het perron door de fietsenstalling gemarkeerd (zie foto). Het is met andere woorden belangrijk dat je je fiets niet in die zone plaatst.

Niet genoeg plaats in de fietsenstalling? Aan de overzijde van de spoorweg vind je een parking met plaats voor meer dan 800 fietsen. Als jij dus 2 minuutjes vroeger vertrekt en je fiets daar plaatst, voorkom je dat iemand die het sowieso al moeilijk heeft om zich te verplaatsen, zijn of haar trein mist. Win-win ;-)

Dank je wel om er rekening mee te houden.