gepubliceerd op maandag 25 september 2023 14.40 u.
Nieuw mobiliteitsplatform moet je een vlotter traject bieden.

De Vlaamse regering wil dat scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen, sportcentra, cultuurcentra in winkelcentra vlot bereikbaar zijn voor iedereen. Het platform Hoppin moet hierin ondersteuning bieden.

Het platform is nog in ontwikkeling. De provincie Antwerpen maakt hier momenteel nog geen gebruik van. Het toekomstgericht netwerk wordt in verschillende fases uitgerold.

Wat verandert er?

Trein, bus en tram blijven de vaste waarden in het openbaarvervoernetwerk. drukke verbindingen moeten beter worden bediend met frequentere Lijnbussen en -trams. Op andere plaatsen vervangt flexvervoer de Lijnverbinding. Afhankelijk van je regio boek je op voorhand een Hoppinbus, -taxi, -fiets of -wagen.

Één centraal punt

In de Hoppincentrale komen de gegevens van de verschillende mobiliteitsaanbieders (NMBS, De Lijn en het flexvervoer) in realtime samen. De bedoeling is dat je je traject via het fietsroute-, wegen- en waterwegennetwerk vlotter kunt plannen en opvolgen. Je koopt één ticket voor al je vervoermiddelen via de app, de website of het callcenter. Mensen met een mobiliteitsbeperking kunnen beroep doen op Hoppinflex+.

Meer info vind je op: https://hoppin.be/nl/