gepubliceerd op woensdag 8 november 2023 15.59 u.
Beter een goede buur dan een verre vriend. Onder dat motto krijg je binnenkort een brief van het besloten sociale buurtnetwerk Hoplr in je brievenbus. Met de brief kun je je gratis aanmelden om eenvoudig je buren te bereiken. De gemeente wilt op die manier meer inzetten op sociaal contact.

Als je je aanmeldt, kun je beroep doen op je buren of zij op jou om verschillende redenen. Misschien heb je een ladder nodig en kan je deze lenen bij iemand in de straat? Zoek je een babysit? Of organiseer je een garageverkoop of straatfeest, dan kan je dit aankondigen op het platform. De bedoeling is om buren met elkaar te verbinden en zo de voordelen ervan mee te pikken. Kapellenbos is al langer actief op Hoplr, het lokaal bestuur wil ook graag de andere Kapelse wijken ‘activeren’.

Uiteraard heeft zo’n netwerk pas zin als er genoeg leden zijn. Via Hoplr ontvang je ook meldingen over wegenwerken, afvalophaling, activiteiten, … van de gemeente. Hoplr is gratis en reclamevrij, de instructies om je in te schrijven vind je in de brief.

Meer info vind je hier.