gepubliceerd op donderdag 4 januari 2024 15 u.
Op maandag 8 januari 2024 start de aannemer met de aanleg van het voet- en fietspad. In eerste instantie vinden de werken vooral plaats tussen de Bernard De Vadderlaan en de Bosdreef. 

Vanaf dan is er opnieuw éénrichtingsverkeer van toepassing op dit gedeelte van de Hoogboomsteenweg. Er wordt een lokale omleiding voorzien. Voor doorgaand verkeer afkomstig van Brasschaat, geldt opnieuw de omleiding via de Lage Kaart.

In een volgende fase schuiven de werken op richting de kerk en zal er ook éénrichtingsverkeer van toepassing zijn tussen de Bosdreef en de kerk, dat zal vermoedelijk rond half februari zijn. 

Het einde van de werken in fase 3, wordt voorzien rond half maart. 

Fietsers

Voor fietsers is er een omleiding voorzien via de Claessensdreef, Holleweg en Leeuw Van Vlaanderenlaan. 

In een latere fase werkt de aannemer ook in het gedeelte tussen de Bosdreef en de kerk. De timing en hinder worden tijdig gecommuniceerd. 

De Lijn

De Lijn zal vanuit Brasschaat opnieuw de omleiding volgen via de Lage Kaart om naar Kapellen centrum te rijden. 

Fase 4

Tijdens de paasvakantie wordt de toplaag van de rijbaan vernieuwd op de Hoogboomsteenweg tussen de Koningin Astridlaan en de kerk.
Deze werken worden voorzien van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april 2024. Gedurende deze werken, zal de Hoogboomsteenweg volledig worden afgesloten voor doorgaand verkeer.