gepubliceerd op vrijdag 8 april 2022 12.30 u.
Lantis heeft een ontwerp opgemaakt voor de herinrichting van de Koningin Astridlaan, vanaf de Ruyseveltslei tot de Koolkaai.

Bedoeling is om de fietsverbinding naar het station van Kapellen vanaf de Hoogboomsteenweg te verbeteren en veiliger te maken.

De werken starten nadat de lopende werken aan het fietspad op de Antwerpsesteenweg zijn afgerond. Als alles volgens plan verloopt en de weersomstandigheden meezitten, is dat vermoedelijk in de loop van de maand juni.

De Koningin Astridlaan wordt een fietsstraat tussen de Ruyseveltslei en de Koolkaai. Het blijft een voorrangsweg en gemotoriseerd verkeer blijft in beide richtingen mogelijk. Het bestaande fietspad tussen de Ruyseveltslei en het station verdwijnt, het voetpad wordt bijgevolg breder.

Concreet rijden fietsers vanaf de Ruyseveltslei op de rijbaan richting het station, en omgekeerd. Fietsers inhalen is verboden en wordt ontmoedigd door een fysieke middengeleider (die wel overrijdbaar is voor bv. hulpdiensten).

De fietsstraat sluit aan op de recent heraangelegde zone met nieuwe fietsenstallingen in de Koolkaai. Voor de Oude Bergsebaan en de Ruyseveltslei zal nog een voorstel voor signalisatie (fietsstraat) worden opgemaakt om de fietsers te geleiden.