gepubliceerd op woensdag 29 maart 2023 9.27 u.
De waterleiding onder het fietspad van de Hoogboomsteenweg is in slechte staat en moet worden gerenoveerd. Een goede gelegenheid om ook meteen het voet- en het smalle fietspad te vernieuwen.

Veiliger fietsen

Het fietspad wordt heraangelegd in asfalt en krijgt een breedte van 2,50 tot 3 meter (momenteel is het fietspad slechts 1,70 meter breed). Ook de fietsoversteek aan het kruispunt met de Koningin Astridlaan wordt veiliger ingericht met onder meer verkeerslichten.

Start en duur van de werken

De nutswerken starten op dinsdag 11 april en verlopen in verschillende fases. Eerst wordt het deel van de Koningin Astridlaan (die opnieuw open is) tot juist voorbij de Rododendronlaan aangepakt, nadien volgt het deel van de Rododendronlaan tot en met de Bosdreef en tot slot het deel van juist voorbij de Bosdreef tot de kerk van Hoogboom. Na de heraanleg van het voet- en fietspad wordt ook de toplaag van de rijbaan tussen de Koningin Astridlaan en de kerk van Hoogboom vernieuwd. De werken duren tot en met april 2024.

Omleidingen

Tijdens de werken blijft verkeer richting Brasschaat mogelijk. Het verkeer komende van Brasschaat wordt omgeleid via de Lage Kaart (Brasschaat) en de Antwerpsesteenweg. Per fase is er ook telkens een lokale omleiding voor de bewoners. Zij zijn reeds op de hoogte gebracht. Fietsers worden afhankelijk van hun bestemming omgeleid via de Bernard De Vadderlaan of een lokale omleiding.

De Lijn volgt richting Kapellen de omleiding (Lage Kaart, Antwerpsesteenweg). In de richting van Brasschaat volgen de bussen hun normale route via de Hoogboomsteenweg. Meer informatie vind je via www.delijn.be