gepubliceerd op donderdag 25 februari 2021 14.12 u.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een concrete timing bekendgemaakt voor de heraanleg van de ‘schuine’ overweg aan de Kalmthoutsesteenweg (N122).

timing

Aannemer Willemen Infra start op 8 maart met het bouwrijp maken van het terrein. Aansluitend, vanaf 15 maart, gaan de nutsmaatschappijen nabij de De Pretlaan aan het werk. Daar hebben zij zo’n 2 à 3 weken werk. Vervolgens steken zij de spoorweg over en starten ze met de werken vanaf de overweg richting Franselei.
Ook Infrabel voert nog werken uit onder de spoorlijn en plant deze op 5 en 6 juni. Daardoor zal er op die dagen geen treinverkeer mogelijk zijn op spoorlijn 12.
Willemen Infra start vanaf 1 augustus met de effectieve werken. Die duren tot eind 2021.

verkeer

Tijdens de nutswerken van 8 maart tot eind juli, wordt er 1 rijstrook afgesloten. Daardoor wordt het verkeer vanuit Kapellen richting Kalmthout omgeleid via de Kapelsestraat/Ertbrandstraat en de klinkaardstraat/Putsesteenweg. Vanuit Kalmthout naar de Kapelsestraat kan het verkeer wel blijven rijden.

Ook voor fietsers zullen er korte omleidingen zijn rond de werfzone. Fietsers op de fietsostrade (F14), worden vanaf het kruispunt met de Max Temmermanlaan (in Heide) naar de Statielei gestuurd (andere zijde van het spoor) om vervolgens via de Kapellenboslei, Heidestraat-Noord en Eksterlaan terug aan te takken op de fietsostrade.

Tijdens de effectieve werken van 1 augustus tot het einde van de werken, wordt de Kalmthoutsesteenweg volledig onderbroken. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Klinkaardstraat.

De Lijn volgt al vanaf 8 maart de wegomlegging via Klinkaardstraat en Max Temmermanlaan, in beide rijrichtingen én tot het einde van de werken. Alle bushaltes tussen de Kapelsestraat en Heide-centrum worden in die periode dus niét bediend.

Meer informatie over het ontwerp en de laatste actuele stand van zaken omtrent deze werken kan u raadplegen op www.wegenenverkeer.be/kapellen.