gepubliceerd op donderdag 6 oktober 2022 12.53 u.
De Koningin Astridlaan wordt gedeeltelijk (stuk tussen de Stationsstraat en de Ruyseveltslei) heraangelegd. Hierbij wordt ook de riolering vernieuwd en wordt dit gedeelte ingericht als fietsstraat.

De werken starten op maandag 10 oktober en duren in totaal zo'n zeven maanden. Er wordt in verschillende fases gewerkt om de onvermijdelijke hinder zoveel mogelijk te beperken.

fietsstraten

Om fietsers een veilige verbinding te bieden, wordt de fietsverbinding Hoogboom - Kapellen verbeterd en worden de Koningin Astridlaan (stuk tussen Ruyseveltlei en station), Oude Bergsebaan en Ruyseveltslei omgevormd tot fietsstraten. 

In de Oude Bergsebaan en de Ruyseveltlei worden de fietsstraten aangeduid door borden en belijning. De Koningin Astridlaan wordt heraangelegd in rode asfalt met een middenloper in printbeton. Ter hoogte van de Prinsendreef en de Ruyseveltlei komt een verkeersplateau.

timing werken

FASE A: 10 oktober 2022 - januari 2023

In deze fase wordt de riolering vernieuwd in de Koningin Astridlaan vanaf de Koning Albertlei tot net voorbij de Ruyseveltslei.

FASE B: januari 2023 - mei 2023

Tijdens deze fase wordt het wegdek van de Koningin Astridlaan vernieuwd met o.a. een toplaag in rode asfalt (fietsstraat) en de belijning.

omleiding

Tijdens de werken wordt de Koningin Astridlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. Gemotoriseerd vervoer volgt een omleiding via Hoogboomsteenweg en Antwerpsesteenweg. Voetgangers kunnen gebruik maken van een corridor over de werf. Fietsers volgen de fietsomleiding via Ruyseveltslei, Pareindreef en Rubensheide.

meer informatie

De bewoners werden via een bewonersbrief geïnformeerd over de bereikbaarheid van hun woning, veiligheid, afvalophaling, postbedeling, enz. 

Meer informatie en contactgegevens vind je op de website van Lantis of in de brochure in bijlage.