gepubliceerd op vrijdag 22 mei 2020 19.30 u.
Jeugdkampen, -activiteiten en speelpleinen mogen plaatsvinden in de zomervakantie. Dat werd beslist.

DIT IS NIET HET MEEST RECENTE BERICHT.
EEN UPDATE VIND JE OP DE HOMEPAGE VAN DEZE WEBSITE!

Het gaat onder meer om jeugdbewegingskampen, speelpleinen en bepaalde jeugdactiviteiten. Wat betreft de sportkampen is het nog even wachten op het advies van de Nationale Veiligheidsraad. Er komen voor deze activiteiten contactbubbels van maximum 50 kinderen, jongeren en begeleiders. Binnen die bubbels is er geen fysieke afstand nodig. Er wordt wel gewerkt met verschillende hygiënemaatregelen, met een onderscheid tussen -12 en +12 jaar. Aanbevolen wordt om alles maximaal in de buitenlucht te organiseren. Meer details volgen later.

In Kapellen gaan kampen en speelpleinen dus door deze zomer. Inschrijven zal mogelijk zijn vanaf dinsdag 2 juni (via de webwinkel). Meer info hierover volgt na bespreking door de gemeentelijke coronacrisiscel (maandag). Aansluitend worden de pagina's op deze website ook geüpdatet.

Er bestaat ook een Vlaams plan om meer kinderen naar school te laten gaan, maar dat advies passeert eerst nog via de Nationale Veiligheidsraad.

  • In het kleuteronderwijs zijn vanaf 2 juni alle kleuters voltijds welkom. De klasgroep wordt als 'bubbel' aanzien, ook al zitten er meer dan twintig kinderen per klas. Aan social distancing moeten de kinderen zich niet houden en de leerkrachten moeten geen mondmaskers dragen in de klas.
  • In het basisonderwijs zijn ook alle leerlingen weer welkom, maar zij zullen maar voor minstens de helft van de lestijd naar school moeten, met een maximum van vier dagen per week. Nu gaan enkel de scholieren uit het eerste, tweede en zesde leerjaar naar school.
  • In het secundair onderwijs kunnen ook leerlingen van het tweede en het vierde jaar vanaf 2 juni weer naar school. Ze krijgen maximum 2 volle dagen of vier halve dagen les. Voor de leerlingen uit het eerste, derde en vijfde jaar wordt tenminste één dag georganiseerd om hen terug op school uit te nodigen als 'afsluiter' van hun leerjaar.

Maar voor alle duidelijkheid: het plan voor het onderwijs moet eerst nog door de Nationale Veiligheidsraad worden goedgekeurd.

alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
 
Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een mondmasker. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.
 
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.