gepubliceerd op donderdag 17 juni 2021 12.16 u.
Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) lanceerde de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor 2021, dat levert ook voor Kapellen een hoop interessante gegevens op om mee aan de slag te gaan.

Meer dan 150.000 Vlamingen namen in het najaar van 2020 deel aan de burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Ze gaven hun mening over allerlei thema’s die spelen op lokaal niveau: van woonomgeving via mobiliteit naar samenleven, klimaat en cultuur.

Er werd gepeild naar tevredenheid, participatie en gedrag. Deze grootschalige bevraging levert voor iedere gemeente en stad een uniek beeld op over wat de inwoners belangrijk vinden.

De resultaten van deze bevraging werden vervolgens gebundeld met data uit andere bronnen tot de Gemeente-Stadsmonitor, een online data- en kennisplatform met meer dan 300 indicatoren.

Deze graadmeter geeft elk lokaal bestuur een uniek zicht op de staat van hun gemeente of stad. Lokale besturen en burgers kunnen ermee aan de slag om het strategisch beleid van gemeenten en steden te analyseren, te onderbouwen en sterker te maken.

De gemeentescan voor Kapellen vind je hier en in bijlage.