gepubliceerd op maandag 13 juli 2020 11.30 u.
De Jaarmarkt en Koekloting tijdens Putte Kermis in oktober vinden niét plaats. Dat beslisten de gemeenten Stabroek en Kapellen in gezamenlijk overleg met de politiezone Noord.

Géén Jaarmarkt en Koekloting tijdens Putte Kermis 2020, resp. gepland op zondag 11 en zondag 18 oktober. De redenen voor deze beslissing zijn legio. Het is onmogelijk om beide braderieën te organiseren volgens de huidige veiligheidsmaatregelen inzake corona. Dan gaat het om de ‘beperkte’ oppervlakte, het aantal toegelaten bezoekers, de controle aan alle potentiële in- en uitgangen van de markten én op de naleving van alle geldende maatregelen, enz.

Ook vergt de organisatie van grotere evenementen een lange voorbereidingsperiode en is het maar de vraag of er een nieuwe opstoot van het coronavirus volgt én wat de Nationale Veiligheidsraad de komende weken en maanden beslist. Massa-evenementen als de Jaarmarkt en Koekloting – voorlopig al verboden tot en met 31 augustus – zijn sowieso een potentiële broeihaard voor een heropflakkering van corona. Bovendien besliste de gemeente Woensdrecht (Nederlands Putte) eerder al om dit jaar niet deel te nemen aan de héle Putse kermisweek.

Wat de andere activiteiten in de Putse kermisweek betreft, is dit de stand van zaken:

  • De organisatoren van de Kermisloop (op maandag 12 oktober) beslissen begin augustus of ze organiseren of niet.
  • De Sluitingsprijs (gepland op dinsdag 13 oktober) wordt dit jaar niét georganiseerd, liet de organisator weten.
  • Voor een beslissing over de kermis zelf wordt nog afgewacht wat de Nationale Veiligheidsraad de komende weken beslist.
alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
 
Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een mondmasker. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.
 
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.