gepubliceerd op dinsdag 13 oktober 2020 13.27 u.
Zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt. Ze verliezen tijd voor verzorging door te zoeken naar een parkeerplaats. Daarom start de gemeente Kapellen met het systeem van zorgparkeren.

Als Kapellenaar kan je, ook al heb je zelf geen zorg nodig, je parkeerplaats voor je oprit of garagepoort ter beschikking stellen van zorgverstrekkers. Dat duid je aan met een sticker zorgparkeren.

Hoe een sticker zorgparkeren aanvragen?

Wil je graag een zorgparkeerplaats ter beschikking stellen? Dan kan je een sticker zorgparkeren aanvragen via dit e-formulier. Na bevestiging kan je de sticker ophalen aan het onthaal van het Administratief Centrum of wordt deze op verzoek opgestuurd. 

Hoe kan je als zorgverstrekker gebruik maken van zorgparkeren?

Ben je een zorgverstrekker die erkend is door het Riziv of de Vlaamse Gemeenschap? Dan kan je gebruik maken van het zorgparkeren. Hiervoor vraag je een zorgparkeerkaart aan via dit e-formulier.

Hoe werkt het zorgparkeren?

  • De zorgverstrekker mag maximaal 45 minuten gebruik maken van je zorgparkeerplaats. Hij of zij hoeft voor deze periode geen parkeerschijf of bewonerskaart te gebruiken.
  • De zorgverstrekker moet zijn of haar mobiel telefoonnummer duidelijk leesbaar op haar zorgparkeerkaart noteren.
  • Op vraag van de aanbieder van de parkeerplaats, moet de zorgverstrekker het voertuig zo snel mogelijk verplaatsen.
  • Indien je je parkeerplaats niet meer ter beschikking wil stellen, dan verwijder je de sticker en meldt dit aan de gemeente Kapellen.

Uiteraard mag de zorgverlener geen misbruik maken van de zorgparkeerplaats door bijvoorbeeld deze te gebruiken op het moment dat er geen zorg wordt verleend of de zorgparkeerkaart door te geven aan derden. Ook kan er geen vergoeding worden betaald om de zorgparkeerplaats voor te behouden. Bij misbruik of verkeerd gebruik kan de politiezone Noord de zorgparkeerkaart intrekken.

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket