gepubliceerd op zondag 3 december 2023 14 u.
Zondagmiddag werd tijdens Winterfair in zaal LUX de Kapelse cultuurprijs uitgereikt. Die gaat dit jaar naar beroepsfotograaf en Kapellenaar Robert Biesemans.

Kapellenaar Robert Biesemans is beroepsfotograaf met een achtergrond in de informaticawereld. De voorbije 20 jaar maakten de computers plaats voor de grootste passie vanaf zijn jeugd: fotografie. Aan de hand van verschillende workshops leert hij levenslang bij. Naar eigen zeggen de beste manier om nieuwe inzichten op te doen.

Eerlijke schoonheid en sociale fotografie

Als beroepsfotograaf bedrijft Robert zijn vak als beeld- en sfeermaker voor zowel commerciële als artistieke opdrachten, als een echte kunstenaar van vorm, licht, kleur en vooral eerlijke schoonheid. Hij is een mensenfotograaf zowel voor heel natuurlijke portretten als spontane reportages. Zijn realisaties zijn direct herkenbaar en blijven op het netvlies kleven. Zijn eeuwige motto: als eenvoud mag sieren. En last but not least: hij gebruikt sociale fotografie om dingen aan te kaarten en ogen te openen.

Qualified European Photographer

Robert behaalde vele onderscheidingen in zijn carrière, en valt nog regelmatig in de prijzen, ook in het buitenland. Hij draagt met fierheid het QEP-label (Qualified European Photographer), waarvan er in Europa maar ongeveer 500 zijn.

Robert deelt zijn kennis en passie voor het beeld: hij geeft drukbezochte, leer- en kleurrijke workshops en cursussen. Ook privaat. Daarnaast is hij internationaal jurylid voor fotowedstrijden en geeft hij lezingen in fotoclubs.

Expo 'als eenvoud mag sieren'

Robert koos ervoor om met het budget van de cultuurprijs in de maand maart te exposeren in EXPOG, ’t Oud-Gemeentehuis (Antwerpsesteenweg 2). Een opwarmertje vind je sinds kort aan het hek van De Oude Pastorij (Dorpsstraat 45).

als eenvoud mag sieren - EXPOG, ’t Oud-Gemeentehuis (Antwerpsesteenweg 2)

  • vr 8, 15, 22 maart: 18.00 - 22.00 uur
  • za & zo 9, 10, 16, 17, 23, 24 maart: 10.00 - 18.00 uur
  • op afspraak: info@hwe.be 

www.robertbiesemans.be 

Meer info over de cultuurprijs of al iemand nomineren voor 2024? Dat kan hier.