gepubliceerd op maandag 23 maart 2020 15.30 u.
Boodschappen doen in Nederland kan niet meer! Deze en andere updates op deze website vind je - in het rood aangeduid - in onderstaande rubrieken winkelen, transport/reizen en afval.

DIT IS NIET HET MEEST RECENTE BERICHT.
EEN UPDATE VIND JE OP DE HOMEPAGE VAN DEZE WEBSITE!

Blijf zoveel mogelijk thuis! Dat is dé boodschap van de strengere maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad en de federale regering dinsdagavond hebben opgelegd. De maatregelen en afspraken gelden minstens tot en met zondag 5 april 2020. De federale regering sluit niet uit dat ze ook na 5 april van kracht blijven. De algemene verwachting is dat de maatregelen en afspraken niet worden verstrengd – als we ze met z’n allen naleven – maar dus mogelijk wel worden verlengd.

De gemeentelijke coronacrisiscel vergadert dagelijks om maatregelen waar nodig aan te vullen, bij te sturen of aan te passen.

controles

De lokale en federale politie zorgen ervoor dat de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus strikt worden nageleefd en staat ook gezondheidswerkers bij waar nodig.

meer informatie

  • Algemene en actuele info over het coronavirus vind je via de websites
  • Algemene vragen over het coronavirus kan je ook telefonisch stellen via 0800 14 689.
  • Tips rond gezondheid en hygiëne vind je ook hier.
  • Wie specifieke vragen heeft over corona in Kapellen, kan de gemeente contacteren via
    03 660 66 00 (Administratief Centrum). Onze onthaalmedewerkers proberen je zo goed mogelijk te informeren of door te verwijzen.