De dienst Evenementen is een onderdeel van de dienst Communicatie, Evenementen & Toerisme. Niet alleen organiseert deze dienst zelf evenementen zoals de Dorpsdag en de kermissen in Kapellen, ze is ook het aanspreekpunt voor iedereen die in Kapellen zelf een evenement wil organiseren.

Onder evenement wordt verstaan: elke activiteit, organisatie of inrichting op het grondgebied van onze gemeente, van een straat- of buurtactiviteit over een kermis of markt tot een grootschalige organisatie. Dit omvat ook alle sportactiviteiten, geheel of gedeeltelijk ingericht op de openbare weg, zoals wieler- en loopwedstrijden. 

voor elk evenement is een aanvraag tot toelating nodig

Je kan deze aanvraag persoonlijk, per post of via mail indienen bij de gemeentelijke dienst Evenementen. Dien je aanvraag best minstens twee maanden voorafgaand aan je activiteit in. 

Samen met je aanvraag kan je tegelijkertijd ook andere diensten laten activeren, zoals het nodige materiaal reserveren bij de uitleendienst en het verkrijgen van vergunningen die verbonden zijn aan je evenement. Het evenementenloket legt ook contact met alle diensten die nodig zijn voor het verloop van een veilig evenement: politie, brandweer, …

Kijk in het onderdeel ik organiseer ... op deze website voor alle details. 

alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
 
Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een mondmasker. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.
 
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.