Je merkt dat je moeite hebt met dagelijkse handelingen in en rond het huis zoals de trap op- en afgaan, een bad nemen, rolluiken sluiten en openen. Ouderdom of een aandoening kunnen aan de basis liggen van deze ongemakken. Toch wil je zo lang mogelijk thuis én in een veilig huis blijven wonen.

De ergotherapeut geeft advies over aanpassingen aan je huis en hulpmiddelen zodat thuis blijven wonen mogelijk blijft. Je kan verschillende hulpmiddelen eerst thuis uitproberen en daarna beslissen om iets aan te kopen. De ergotherapeut komt thuis langs of geeft advies in het dienstencentrum.

voor wie

Voor elke inwoner van Kapellen.

kostprijs

Het ergowoonadvies is gratis en vrijblijvend. De aanpassingen aan de woning en de aankoop van hulpmiddelen betaal je zelf. De ergotherapeut helpt trouwens ook bij het aanvragen van premies. 

Het is ook mogelijk om hulpmiddelen tijdelijk uit te lenen en als ze doeltreffend blijken, kan je ze –eventueel met onze hulp– later zelf aankopen.

meer info

Ergo woonadvies aanvragen doe je bij ergotherapeut Leen De Clercq via 03 660 68 27 of ergo@kapellen.be

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket