gepubliceerd op donderdag 1 oktober 2020 15 u.
Door de toenemende verspreiding van het coronavirus werd er beslist om de douches in zowel publieke als private sportvoorzieningen in Kapellen te sluiten voor het publiek.

Douchen kan in Kapellen dus niet in zowel publieke als private sportvoorzieningen. Die beslissing werd genomen door de gemeentelijke coronacrisiscel omdat het coronavirus zich nog makkelijker verspreidt in vochtige omgevingen en omdat je in gemeenschappelijke douches te dicht bij elkaar staat.

Dit verbod geldt niet voor de douches in het gemeentelijk zwembad. In het zwembad moet/mag er trouwens uitsluitend vóór het zwemmen worden gedoucht (wat ook is opgelegd door de Vlarem-wetgeving). De redders kijken er ook op toe dat dit snel gebeurt.

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket