gepubliceerd op maandag 13 mei 2024 15.52 u.
Tijdens de Dorpsdag op zondag 26 mei kan je weer kuieren door de straten, smullen en snuisteren bij allerlei kraampjes, genieten van muziekoptredens en demonstraties van verschillende Kapelse verenigingen of je uitleven op de kermis.

Opening

Het officiële openingsmoment is om 11.00 uur op het Dorpsplein, waarna onder muzikale begeleiding van de doedelzakspelers van de Red Hackle Pipe Band een rondgang volgt over het parcours.

Muziek

Op het hoofdpodium zorgt Gene Thomas om 16.00 uur voor muzikaal vuurwerk. Gene brak midden jaren ’90 door met de dancesensatie X-Session. In 2003 ging hij solo en de rest is geschiedenis: van eerste single ‘Voor haar’ (voor vrouwlief Kristel Verbeke), over de soundtrack van ‘Flikken’, tot de cover ‘Mij en m’n gitaar’ van Tom Dice in ‘Liefde Voor Muziek’: Gene Thomas is een vaste muzikale waarde die we graag verwelkomen in Kapellen!

Net als Vic Smetley & the Bastards trouwens. Eén van de bekendste coverbands uit de regio zorgde al vaak voor de nodige sfeer tijdens de Dorpsdag en dat zal op deze editie niet anders zijn. Wees present om 18.00 uur op het Dorpsplein! 

Demo’s

Langs het Dorpsdagparcours zijn er onder meer demonstraties van Let's Connect (dans), Artgym (acrogym), Cynopolis (hondenschool) en Start 2 Rescue (reanimatie en AED).

Hotspots

• De Antwerpsesteenweg, Dorpsstraat-Kapelsestraat, Hoevensebaan en Stationsstraat vormen opnieuw de ‘centrale assen'. Ook aan de Christiaan Pallemansstraat, Dorpsplein, Guyotlei, Korte Vredestraat en Vredestraat staan diverse standhouders, handelaars en verenigingen. Je kan er de meest uiteenlopende producten proeven en aankopen. Samen met de Kapelse horeca vormen zij het hart van dit kleurrijke dorpsfeest.

  • Op het Dorpsplein vind je het hoofdpodium met muziekoptredens.
  • In winkelcentrum Promenade zijn alle winkels, behalve Carrefour, open.
  • Voor wie meer actie wil, zijn er tal van kermisattracties in de Guyotlei en op het Dorpsdagparcours.
  • Je kan ook weer snuffelen op de rommelmarkt, op de Kapelsestraat aan het park.

Bereikbaarheid & praktische info

Alle praktische informatie over toiletten, fietsenstallingen, parking, openbaar vervoer etc. vind je hier: www.kapellen.be/dorpsdag