gepubliceerd op woensdag 13 mei 2020 14.15 u.
De Nationale Veiligheidsraad kondigde een verdere versoepeling van de coronamaatregelen aan vanaf maandag 18 mei.
  • Musea en culturele bezienswaardigheden mogen heropenen, mits ze werken met een online/telefonisch ticketsysteem en niet te veel mensen tegelijkertijd toelaten.
  • Contactberoepen (kappers, schoonheidsspecialisten, ...) mogen heropenen, mits ze op afspraak werken, personeel en klanten mondmaskers dragen en de sociale afstand wordt bewaard.
  • Markten met maximum 50 kramen mogen heropstarten, mits akkoord van de lokale autoriteiten, sociale afstand te allen tijde, een circulatieplan, een mondmasker is verplicht voor marktkramers en personeel en wordt aanbevolen voor bezoekers.
  • Dierenparken mogen heropenen, mits ze werken met een online/telefonisch ticketsysteem en een circulatieplan, en cafetaria's, speeltuinen en attracties blijven er gesloten.
  • Sporttrainingen in de buitenlucht mogen opnieuw in clubverband, mits een maximum van 20 personen, sociale afstand en de aanwezigheid van een coach.
  • Op begrafenissen en huwelijken mogen 30 personen aanwezig zijn, mits sociale afstand en geen receptie/koffietafel.
  • Alle evenementen (cultureel, sportief, toeristisch, recreatief) zijn verboden tot en met 30 juni.

Een volgende stap in de afbouw van de coronamaatregelen (fase 3) volgt pas vanaf 8 juni. Dan gaat het onder meer over horeca, jeugd- en sportkampen, toeristische activiteiten en het uitbreiden van sociale contacten.

Dat zijn de voornaamste elementen van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad vandaag. Verder blijft de boodschap dezelfde: blijf zoveel mogelijk thuis, beperk je tot essentiële verplaatsingen én beperk je contacten met anderen maximaal. De laatste stand van zaken en meer details vind je (vanaf morgen) via www.info-coronavirus.be, via deze website en via de officiële sociale-mediakanalen.

De precieze consequenties voor Kapellen worden nog in de gemeentelijke coronacrisiscel besproken. Aansluitend worden de pagina's op deze website ge├╝pdatet.