gepubliceerd op woensdag 5 juni 2019 9.19 u.
Via de media vernam je wellicht al dat een heleboel plastic verpakkingen extra in de blauwe pmd-zak zullen mogen worden ingezameld. Maar: dat geldt nog niet voor gemeenten binnen het IGEAN-werkingsgebied, dus ook niet voor Kapellen.

De uitbreiding wordt door Fost Plus stap voor stap ingevoerd over het hele land, omdat de sorteerinstallaties hiervoor moeten worden aangepast. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus dat in een buurgemeente of op je werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat thuis nog niet het geval is.

Bedoeling is dat tegen 2021 ‘de nieuwe blauwe zak’ gemeengoed is in heel Vlaanderen. Een concrete timing voor onze gemeente hebben we nog niet gekregen van Fost Plus. Je mag er uiteraard op rekenen dat we je tijdig informeren over de nieuwe sorteerregels zodra deze van kracht zijn.