gepubliceerd op woensdag 10 juli 2019 16.30 u.
Dinsdagavond 30 juli is het weer tijd voor De Kapelse Sprint. Het dameswielrennen wint aan populariteit en daar draagt Kapellen graag zijn steentje toe bij.

Wie er opnieuw bij zal zijn is Marieke van Witzenburg. Marieke ging in 2018 met de overwinning en tal van prijzen aan de haal en zal deze zomer haar titel komen verdedigen. Zij kijkt alvast uit naar de editie van 2019!

Eerst even terugblikken naar vorig jaar. Je was met een grote ploeg aanwezig en nam al vroeg de juiste vlucht. Was dit deel van een tactisch plan?

Marieke: Ik reed voor het Healt Mate Cyclelive Team, De Kapelse Sprint is vlakbij ons teamhuis in Ekeren. Dit zorgde voor een gezonde spanning in de ploeg, maar we wilden ons zeker laten zien. Het plan was om aanvallend de koers hard te maken, er stonden best veel snelle meiden aan de start uit andere ploegen. Ik reed vrij vroeg alleen weg en verdiende zo al snel enkele premies en punten voor het sprintklassement. Later sloten 2 andere meisjes aan waarmee de samenwerking snel goed zat. Door perfect afstopwerk van mijn ploeg in het peloton konden we verder uitlopen. In de finale wist ik weg te rijden van mijn medevluchters en pakte ik solo de overwinning.

Na de finish zat je even in een roes van geluk. Is je overwinning van De Kapelse Sprint een blijvende herinnering?

Marieke: Het was een prachtige dag! Ik kreeg een aantal mooie prijzen mee naar huis waaronder een armband en een leuk beeldje dat staat te pronken bij me thuis. Prachtig om aan terug te denken!

De dameswedstrijd primeert in Kapellen. Merk je dit ook tijdens de race?

Marieke: Ik wist op voorhand niet dat er zoveel premies te verdienen zijn, dat zag ik pas toen ik mijn rugnummer opgespeld kreeg. Ik ga altijd graag in de aanval, dit leverde in Kapellen al meteen flink op. De wedstrijd in Kapellen is uniek, er staat veel en enthousiast publiek. Zij zorgen voor een geweldige sfeer! Mensen klampen me nog steeds aan met de vraag of ik die winnares in Kapellen was, leuk dat er zoveel publiek komt en dat mensen mij herinneren van deze koers.

Hoe vergelijk je de wedstrijd met andere wedstrijden op de kalender?

Marieke: Het parcours is een leuk kort rondje van 2 kilometer. Door een doorsteek in één van de cafés kan het publiek ons zelfs 2 keer zien per ronde waardoor je de koers goed kan volgen en elke demarrage hebt gezien. In België zijn er maar weinig criteriums van 60 kilometer. Dit maakt De Kapelse Sprint zo interessant, iedereen kan vanaf de start er meteen invliegen.

Kom je terug als grote favoriete?

Marieke: Dit jaar kom ik in het knalroze shirt van Jos Feron Lady Force. Ik hoop op veel aanmoedigingen voor mij en mijn ploeggenoten. En ja, ik ga weer vol voor de winst!


Veel succes Marieke!

Meer info over de Kapelse Sprint op www.facebook.com/dekapelsesprint