gepubliceerd op donderdag 15 juli 2021 14 u.
Kan ik voor een zelftest, sneltest of PCR-test terecht in Kapellen?

Zelftesten kan je bij alle apothekers in Kapellen kopen: Extra-Pharma (Antwerpsesteenweg), Herman (Vredestraat/Promenade), Piqueur (Essenhoutstraat), Sollie (Ertbrandstraat) en Van Der Jonckheyd (Hoogboomsteenweg).

Een sneltest laten afnemen kan in Kapellen bij Extra-Pharma, Multipharma en Sollie. Dat gebeurt in een aparte ruimte.

Een PCR-test kan je niet laten afnemen in Kapellen, in onze regio wel in Brasschaat en Kalmthout. Een afspraak maak je via de website van de zone Noordrand.

wat is het verschil tussen de verschillende testen?

  • Een zelftest kan je … zelf doen. Voor een correcte afname raadpleeg je best de bijsluiter. Het is weliswaar geen betrouwbare optie als je in de laatste 3 maanden corona had. Indien een zelftest positief is (en er dus virus-antigeen aanwezig is) stap je best naar de huisarts. Zo kan de medische opvolging gebeuren – sowieso een PCR-test! – en start ook de contacttracing. En zo’n zelftest kan je dus kopen bij alle apothekers in Kapellen.
  • Een sneltest is voor mensen die symptomen vertonen. Hij werkt op dezelfde manier als een PCR-test. De test wordt afgenomen door iemand met de nodige kennis van zaken en/of opleiding. Het voordeel van deze test is dat deze niet naar het labo moet worden verstuurd om de resultaten te kennen. Het resultaat kan al na 15 minuten worden afgelezen!
  • Bij een PCR-test gaat een dokter of verpleegkundige met een wisser op zoek naar sporen van het coronavirus achter in de neus en/of de keel. Het uitstrijkje van het slijm uit je neus en keel wordt naar het laboratorium opgestuurd. Maximum 2 dagen later ken je de resultaten. De PCR-test is de meest betrouwbare test.