Er worden op deze site 3 gebouwen opgetrokken. Het Administratief Centrum telt 3 bouwlagen. Het gebouw met op het gelijkvloers het dienstencentrum varieert van 3 tot 4 bouwlagen, want omvat ook appartementen en 1 horecazaak. Gebouw nummer drie heeft 4 bouwlagen en herbergt de Werkwinkel en assistentieflats. In totaal worden op deze site 66 assistentiewoningen en private appartementen gebouwd.

Administratief Centrum & welzijnshuis

Het Administratief Centrum (AC) is een open huis voor de bewoners van Kapellen. Het is een aangename plaats om even binnen te wandelen. Iedereen is welkom. Het AC heeft een heel open structuur en oogt fris en licht door het natuurlijke licht dat door de grote raampartijen en patio binnenstroomt. Het Administratief Centrum centraliseert ook de diensten van gemeente en sociaal huis. Toonvoorbeeld van die integratie is het welzijnshuis, waar zowel jonge gezinnen, senioren als hulpbehoevenden terechtkunnen.
De bezoekers worden vooral geholpen op het gelijkvloers. Aan het onthaal verwijst de medewerker je door naar het juiste loket. Terwijl je wacht aan de balies van Bevolking en Burgerlijke Stand of van het welzijnshuis kan je plaatsnemen in de zetels met zicht op de patio. Verder vind je op het gelijkvloers een kinderhoek en sanitair. De balie Ruimte & Wonen bevindt zich op de eerste verdieping. Op de hogere etages zijn er vooral kantoorruimtes, vergaderzalen en de bureaus van burgemeester, schepenen en managementteam.

dienstencentrum

In het dienstencentrum zijn alle functies bereikbaar via één lange centrale gang. De grootste patio ligt vlak naast de cafetaria zodat er veel licht binnenstroomt én je meteen kan beschikken over een groot terras. In combinatie met de aanliggende polyvalente ruimte bieden deze ruimtes mogelijkheden voor allerhande activiteiten en ontmoetingen. Alle facetten van het gebouw richten zich maximaal op de toegankelijkheid, ook van minder mobiele mensen: een onthaalbalie, een restaurant/cafetaria voor 140 personen, 2 polyvalente zalen voor 30 en 50 personen, een leslokaal voor 20 personen, een keuken, spreekruimtes, een verzorgingsruimte, een terras en sanitair.