gepubliceerd op maandag 7 maart 2022 10.20 u.
De gemeente Kapellen zoekt samen met Regionaal Landschap de Voorkempen vrijwilligers om de trage wegen in Kapellen in kaart te brengen.

wat zijn trage wegen?

Het zijn paden die hoofdzakelijk bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer zoals bos- en veldwegels, karrensporen, … Vaak zijn het stille getuigen van het verleden zoals de kerkwegels die dorpskernen verbinden of de jaagpaden die gebruikt werden om boten voort te trekken.

hulp gezocht

Ken jij trage wegen of ga je graag deze zomer op pad om trage wegen in je buurt te inventariseren? Kom dan deze lente naar het startmoment (exacte datum wordt nog bepaald). Je maakt, op één van de trage wegen in Kapellen, kennis met de trage wegen-app. Met deze app kan je trage wegen op een kaart beoordelen of er zelf nieuwe intekenen. Om de inventaris te actualiseren, wordt elk pad afgestapt, worden er foto’s genomen, de ondergrond en aanplantingen in kaart gebracht, … Ken je nog een verhaal, anekdote of straatnaam die ooit werd gebruikt? Ook die informatie mag je laten weten.

interesse?

Stuur dan een mail naar ruimte@kapellen.be met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt dan al de nodige informatie.