Kapellen is een groene gemeente in het Noorden van Antwerpen. Het gemeentebestuur hecht er veel belang aan om haar groene karakter te behouden en zelfs nog te versterken. Wonen en werken in een groene gemeente heeft immers bijzonder veel voordelen.

Daarom worden door de gemeente enkele acties georganiseerd om extra of nieuwe aanplantingen te stimuleren op het grondgebied.

boomplantactie

In de even jaren organiseert de gemeente een boomplantactie waarbij Kapellenaren gratis bomen kunnen bestellen. Meestal worden een viertal soorten aangeboden, waarvan twee hoogstammige bomen en twee laagstammige bomen, zodat er zowel in grote als kleine tuinen aangeplant kan worden.

De informatie over de boomplantactie verschijnt in het gemeenteblad Info Kapellen en ook op de website van Kapellen. Bomen kunnen dan worden besteld via het e-loket of via een inschrijvingsformulier aan de onthaalbalie. Je kan maximum tien bomen per adres bestellen en het is uiteraard de bedoeling om de bomen of struiken in Kapellen aan te planten.

behaagactie

In de oneven jaren wordt er in samenwerking met Natuurpunt vzw een behaagactie georganiseerd. Dan kan je tegen zeer schappelijke prijzen een aantal inheemse bomen, struiken en klimplanten bestellen om er een haag mee samen te stellen. Er worden ook zeer interessante (gemengde) haagpakketten aangeboden. Bestellen kan aan de onthaalbalie op het gemeentebestuur, daar kan je meteen betalen.

meer info

Meer informatie over de acties kan je vinden in Info Kapellen en op deze website tijdens de duur van de acties.

ook interessant