gepubliceerd op woensdag 18 oktober 2023 15.55 u.
Over het Voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Antwerpen. Van dinsdag 31 oktober tot en met vrijdag 29 december 2023.

De vervoerregio Antwerpen heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in vijftien vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Antwerpen is samengesteld uit deze 32 gemeenten: Aartselaar, Antwerpen, Beveren, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lier, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel, Zwijndrecht.

Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van dinsdag 31 oktober 2023 tot en met vrijdag 29 december 2023 kan je het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Antwerpen inkijken:

Je kan hiervoor op afspraak terecht bij de balie Ruimte & Wonen op het administratief centrum, Bruggeske 1 in Kapellen.

Opmerkingen kan je uiterlijk tegen vrijdag 29 december 2023 bezorgen:

  • Via mail aan de vervoerregio Antwerpen op het mailadres beleid@vervoerregioantwerpen.be.
  • Via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis van de hierboven vermelde gemeenten.

Je kan hiervoor tijdens de openingsuren terecht bij de onthaalbalie van het administratief centrum, Bruggeske 1 in Kapellen.