gepubliceerd op woensdag 30 augustus 2023 9 u.
De behaagactie, in samenwerking met Natuurpunt, is dit jaar haar 30ste editie toe! Bestel tussen 1 september en 22 oktober verschillende haagpakketten, individuele planten of fruitbomen.

30 jaar al organiseert de gemeente i.s.m. Natuurpunt afwisselend de boomplant- en de behaagactie. Het aanplanten van streekeigen bomen en struiken en het promoten van een vogel-, bijen- en vlindervriendelijke tuin heeft in al die tijd ongetwijfeld enorm veel leven in grote en kleine tuinen gebracht. Waarvoor onze oprechte dank!

Als lokaal bestuur bewandelen we die ingeslagen weg graag verder. Want 'behagen' kan je nooit genoeg: zowel je geliefden als je omgeving. 

Aanbod

Een overzicht van en toelichting over het aanbod, vind je hier terug. 

Bestellen en betalen 

Bestellen kan van vrijdag 1 september tot en met zondag 22 oktober via de webwinkel. Na het maken van jouw keuze, betaal je meteen online. Lukt het niet via de webwinkel? Dan kan je ook aan de onthaalbalie van het administratief centrum (Bruggeske 1) bestellen en betalen.

Voorwaarden

  • De mogelijke uitval van het aangeplante goed is ten laste van de besteller.
  • De behaagactie mag niet voor beroepsdoeleinden worden gebruikt. Afhalen Je kan je bestelling afhalen op zaterdagvoormiddag 25 november aan sporthal Putte (Erbrandstraat 64). Deelnemers worden per mail verwittigd over het tijdslot van het ophaalmoment.

Subsidie

Je kan voor het aanplanten van hagen, houtkanten, bomenrijen of fruitboomgaarden in agrarische en groengebieden via de gemeente Kapellen een subsidie voor kleine landschapselementen bekomen.