gepubliceerd op zaterdag 23 mei 2020 16 u.
Ruim 90% van de 27.044 Kapellenaren kreeg/krijgt vandaag een herbruikbaar mondmasker in de bus. De overigen ontvangen het morgen, zondag.

Het was lang wachten op de levering door Think Pink (omdat de leveranciers niet konden volgen), maar uiteindelijk kon de gemeente Kapellen de mondmaskers bedelen voor de (aangekondigde) week van 25 mei. Vandaag waren zo’n 60 personeelsleden, burgemeester en schepenen, gemeenteraadsleden en andere vrijwilligers aan de slag. Eerst vulden ze de enveloppen en daarna gingen ze op pad om de mondmaskers in zo’n 12.300 Kapelse brievenbussen te schuiven.

Het ging om 2 modellen: witte voor volwassenen en kleurrijke voor kinderen tot 12 jaar. De mondmaskers zijn kwaliteitsvol, herbruikbaar en tot 50 keer wasbaar met zeep of in de wasmachine op 60 °C. Ze moeten wel op een correcte manier worden gebruikt en gedragen, vandaar werd in alle brievenbussen ook een handleiding gestoken.

Bij de bedeling van vandaag werden meteen ook de filtertjes van de federale regering verdeeld, voor iedereen boven de 12 jaar. Let wel:

  • Niet iedereen kreeg al filtertjes omdat de federale levering aan de gemeente achterloopt. Hoe en wanneer zij die nog geen filtertjes kregen, ze ontvangen, wordt later bekendgemaakt. Het heeft geen zin om hierover de gemeente al te contacteren (want het is toch wachten op de federale levering).
  • De filtertjes hoef je niet in de door de gemeente bedeelde mondmaskers te stoppen. Ze zijn eerder bedoeld voor zelfgemaakte mondmaskers.

Met dit initiatief – 1 gratis en herbruikbaar mondmasker voor elke Kapellenaar - steunt de gemeente Kapellen ook het goede doel, want 80% van de opbrengst gaat via Think Pink naar borstkankeronderzoek.

alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
 
Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een mondmasker. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.
 
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.