gepubliceerd op dinsdag 1 oktober 2019 11.49 u.
Wil jij ook automobilisten bedanken die zich wél aan de snelheidslimiet houden?

Brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s … Iedereen kent ze wel, chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceert nu de term Control Cruiser. Dit nieuwe, positieve woord duidt op automobilisten die wél veilig rijden en die zich gewoon, zoals het hoort, aan de snelheidslimiet houden.

Onderzoek van de VSV leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Een ander resultaat van het onderzoek is dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de campagne Control Cruiser.

De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober 2019. Wil jij ook mensen bedanken die zich aan de snelheidslimiet houden? Haal dan een bord met de slogan Bedankt Controle Cruiser om relax te rijden af. Dat kan – zolang de voorraad strekt - in het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130) tijdens de openingsuren.

Meer info: www.beloofd.be.