Het opzet om samenwerking aan te moedigen en verbinding te maken tussen werken van verschillende kunstenaars in de ruimte van kunstkapel Heuvels is een boeiende uitdaging. De toonplek kan fungeren om allerlei connecties uit te testen. Het kan gaan om persoonlijke, emotionele relaties of om esthetische affiniteiten. Kunnen de kunstenaars zich losmaken uit het bestaand netwerk? Is het mogelijk ...
Het opzet om samenwerking aan te moedigen en verbinding te maken tussen werken van verschillende kunstenaars in de ruimte van kunstkapel Heuvels is een boeiende uitdaging. De toonplek kan fungeren om allerlei connecties uit te testen. Het kan gaan om persoonlijke, emotionele relaties of om esthetische affiniteiten.
Kunnen de kunstenaars zich losmaken uit het bestaand netwerk? Is het mogelijk om evidenties te schuwen en de comfortzone te verlaten?
De kunstenaars die deelnemen aan deze tentoonstelling willen de uitdaging aangaan. Ze staan garant voor veelzijdig werk dat zich ontwikkelt in een eigen taal.
Christel De Vrij maakt art-quilts, ze gebruikt daarvoor stoffen die ze zelf kleurt. Alle mogelijke verftechnieken komen aan bod; afbinden, zeefdruk, monoprint, draden. De bewerking gebeurt met de hand of machinaal. Poëtische doeken zijn het resultaat.
Het werk van Erik Simons zit geworteld in de polderklei. Het gegroefde landschap met zijn begroeiing bezorgen hem de nodige inspiratie voor ruimtelijk werk en tekeningen.
De fascinatie voor repetitieve elementen is een constante in het werk van Gi De Sadelaer . Zijn schilderijen in acryl en olieverf op canvas en MDF tonen uitgebalanceerde composities van de realiteit.
Martine Mariën maakt expressieve schilderijen op canvas. Inspiratie haalt ze uit levende modellen, korte schetsen verwerkt ze al schilderend op doek, vette toetsen tegenover schrale penseelstreken, met afwijkende vormen en vervormingen.
Opvallende gelijkenissen tussen industriële verpakkingen en architectuur uit oude culturen zijn voor Peter De Vos aanleiding tot het maken van grote keramische installaties. Verleden en toekomst komen op die manier tot een verrassende symbiose.
Curator: Werner Paenen
Meer info:
https://kappakunstplatform.be/surpries1/

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

waar

Kunstkapel van de Heuvels

organisatie

Kappa Kunstplatform