ANTWERPS BAROKENSEMBLE i.s.m. MODERN BAROCK ENSEMBLE Het Antwerps Barok Ensemble is een gevestigde waarde in het Antwerpse muzieklandschap en bestaat uit Pauline Bergsma Jef Van Boven (traverso) JeongSun Goo (barokviool) Hilde Van Hoijweghen (barokcello) en Marie-Ange Boost (klavecimbel en orgel) Modern Barock Ensemble: Ingolf Collmar (artistiek leiding) Katty Wtterwulghe gastvrouw. Stuk voor ...
ANTWERPS BAROKENSEMBLE
i.s.m. MODERN BAROCK ENSEMBLE
Het Antwerps Barok Ensemble is een gevestigde waarde in het Antwerpse muzieklandschap en bestaat uit
Pauline Bergsma
Jef Van Boven (traverso)
JeongSun Goo (barokviool)
Hilde Van Hoijweghen (barokcello)
en Marie-Ange Boost (klavecimbel en orgel)
Modern Barock Ensemble:
Ingolf Collmar (artistiek leiding)
Katty Wtterwulghe gastvrouw.
Stuk voor stuk professionele musici die de barokmuziek willen kenbaar maken in een gezellige kamermuzieksfeer.
Het Antwerps Barok Ensemble opteert ook voor bewuste interactie met het publiek, dat op onverwachte momenten actief betrokken wordt bij de voorstelling.
Het concert en de dans zal uitgevoerd worden in de originele kledij zoals je op de foto's kan zien.
Muziekdepartementen in Versailles.
In Versailles gaat er geen dag voorbij zonder muziekuitvoeringen. De carrousels, de soirées d' appartements, de zondagconcerten van de koning, de maaltijden, de erediensten, de theaterballetten, de opera's, de jacht, troepenschouwingen, feesten ter ere van speciale gelegenheden, werk genoeg voor de muzikanten! Er waren 3 muziekinstituten in Versialles, met elk een eigen taak.
La Musique de la Chapelle zorgde voor de erediensten en de processies. Lodewijk XIV ging elke morgen naar de mis, gevolgd door vele hovelingen die genoten van het muzikale spektakel.Ze bestond uit instrumentalisten, pages, zangers (enkel mannen, waaronder 6 castraten) en 1 organist. De beroemde organist François Couperin.
La Musique de la Chambre zorgde voor de dagelijkse aan het hof: bals, baletten, soirées d' appertements, zangtheater. Het repertorium omhelsde soloconcerto's, cantates, spits, opera's.. . Ook hier een groepering instrumentalisten, pages, zangers (ook vrouwelijke) en 1 klavecinist.
La Musique de la Grande Ecurie verzorgde militaire aangelegenheden zoals parades, caroussels, ontvangst van ambassadeurs, begeleiden van de jachtstoet. Bestond hoofdzakelijk uit kopers en blazers, soms aangevuld met violen en fluiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 21,00
Basistarief: 21,00 €; voorverkoop: 18,00 €

waar

Sint Jacobuskerk

organisatie

KAS

categorie