“Er is een deel van mij ergens in Europa blijven steken … met steeds minder van mezelf kom ik thuis.” (vrij naar Bram Vermeulen – Verlangen) Doorreizen is blijvend bewegen, maar ook op tijd gaan zitten. Soms lang blijven zitten. Om beter te kijken, voelen, luisteren… Tot je plots weer moet bewegen Iets van jezelf achterlaten En ook iets meenemen Voor je zitten verdwijnt in een mistige ...
“Er is een deel van mij ergens in Europa blijven steken … met steeds minder van mezelf kom ik thuis.” (vrij naar Bram Vermeulen – Verlangen)
Doorreizen is blijvend bewegen, maar ook op tijd gaan zitten.
Soms lang blijven zitten.
Om beter te kijken, voelen, luisteren…
Tot je plots weer moet bewegen
Iets van jezelf achterlaten
En ook iets meenemen
Voor je zitten verdwijnt in een mistige herinnering.
MissT.EU wordt een MissT-ige reis langs de vele Europese regio's. Het oude continent wordt vocaal (5-stemmig) belicht. Een verfrissend muzikaal programma met de schijnwerpers op de culturele diversiteit van Europa.
Een reis die ook vragen opwerp: waarom schermt ieder met zijn canon, zijn zogenaamde eigenheid? Waarom trekt men zich terug achter de vlag van de eigen regio? Waarom navelstaren naar een kort verleden? België bestaat zelfs maar sinds 1830!
Zo wordt onze road-trip ook een zoektocht… naar muziek die ons verbindt in een Europa dat meer dan eens ter discussie staat, naar de kracht van samenwerking en de rijkdom van al deze verschillende regio's, naar een evenwicht tussen eigenheid en verbondenheid. Het wordt een verrassend en grondig onderzoek naar het muzikale DNA van de bewoners van het museum van de wereld.
Beste luisteraar, wat zegt uw DNA eigenlijk?… Stamt u af van de Neanderthaler of de Cro-Magnon en hadden die ook al een vlag? De MissTers lieten zich alvast screenen.
MissT brengt ook een album uit van hun MissT.EU – programma. Release-datum: maart 2020.
Over MissT…
MissT: vier misses en één mister.
Zomer 2017 werd dit ensemble geselecteerd als Vlaamse afvaardiging om te spelen op het internationale Buskerfestival in Ferrara (Italië). Het werd de vliegende start van het MissT – avontuur.
Dit vijftal brengt folksongs uit de vier windstreken en in verschillende talen. Vaak halen ze ietwat vergeten liedjes uit de mist, vijfstemmig en a capella.
Hun klankkleur kan je het best vergelijken met een goede fles brut nature: prikkelend, eerlijk, naturel. Intussen Is de groep gerijpt tot een kwaliteitsensemble dat met veel enthousiasme en finesse een heel divers programma brengt.
De Misstige klanken vloeien het best naar binnen in een kleine ruimte of een plek met een eerlijke akoestiek.
MissT zijn:
Elly Aerden
Linde Van Puyenbroeck
Liesbet Van Reeth
Eva Moens
Jan Van Rossem
Gastmuzikanten MissT.EU:
Jowan Merckx: traditionele fluiten en percussie
Jorg D'Hondt: elektrische gitaar en bas

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €; voorverkoop: 15,00 €

organisatie

KAS

categorie

Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Het onthaal van het Administratief Centrum blijft wel open. Je afspraak online inplannen, kan je hier of telefonisch. Voor burgerzaken kan je enkel online een afspraak maken. Trouwens heel wat documenten kan je vrij eenvoudig online aanvragen via het e-loket