Wil je graag meer in contact komen met je levensenergie? Je energiepeil verhogen om vitaler en gezonder door het leven te gaan? Qigong (Werken met je Energie) is een oeroude Chinese gezondheidspraktijk. Het wordt gezien als de fundering van Tai Chi. De eenvoudige, zachte en meditatieve bewegingen heffen blokkades op, brengen je energetisch systeem in balans en voorkomen zo ziekte en stress. ...
Wil je graag meer in contact komen met je levensenergie? Je energiepeil verhogen om vitaler en gezonder door het leven te gaan? Qigong (Werken met je Energie) is een oeroude Chinese gezondheidspraktijk. Het wordt gezien als de fundering van Tai Chi. De eenvoudige, zachte en meditatieve bewegingen heffen blokkades op, brengen je energetisch systeem in balans en voorkomen zo ziekte en stress.

Het grote voordeel van Qigong is dat je de bewegingen al snel op automatische piloot doet, zodat je aandacht meer kan uitgaan naar het ontwikkelen en genieten van de levensenergie.
Het is een beetje zoals een muziekinstrument leren bespelen: eens je wat techniek hebt, komt er muziek uit. Qigong is wat dat betreft een eenvoudiger muziekinstrument dan sommige andere Oosterse bewegingsvormen.

In China wordt Qigong al eeuwen beoefend als behandeling en preventie van allerlei fysieke klachten. Het programma is zowel geschikt voor mensen met gewrichts- en andere klachten als voor mensen zonder klachten.

Leeftijd of lichamelijke conditie spelen geen rol. (De hele set wordt normaal rechtstaand uitgevoerd, maar kan ook zittend worden beoefend. Ze kan worden aangepast aan je eigen behoeften, grenzen en mogelijkheden.)

Geen enkele basiskennis is vereist.
Je kan gedurende het hele jaar doorlopend instappen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 90,00
Basistarief: 90,00 €

waar

O.L.V. van Fatimakerk

organisatie

Rust in Beweging
Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Plan je een bezoek aan één van onze diensten? Maak dan vooraf een afspraak. Dat kan online of telefonisch. Voor de dienst Burgerzaken kan dit enkel online. Heel wat documenten kan je eenvoudig aanvragen via het e-loket, zonder langs te komen. Bij het onthaal van het Administratief Centrum kan je wel gewoon terecht tijdens de openingsuren.