CORONA: IN AFWACHTING VAN DE BESLISSING VAN DE NATIONALE VEILIGHEIDSRAAD, WORDT OP DE VOET GEVOLGD OF DEZE ACTIVITEIT KAN PLAATSVINDEN. Het Fort van Kapellen werd gebouwd van 1887 tot 1897 om de spoorweg Antwerpen-Roosendaal te beschermen. Op het forteiland bevindt zich een unieke verdedigingsbunker. Het ingangsgebouw, het overdekte binnenplein met zijn kazernegebouwen en een kleine ...
CORONA: IN AFWACHTING VAN DE BESLISSING VAN DE NATIONALE VEILIGHEIDSRAAD, WORDT OP DE VOET GEVOLGD OF DEZE ACTIVITEIT KAN PLAATSVINDEN.
Het Fort van Kapellen werd gebouwd van 1887 tot 1897 om de spoorweg Antwerpen-Roosendaal te beschermen. Op het forteiland bevindt zich een unieke verdedigingsbunker. Het ingangsgebouw, het overdekte binnenplein met zijn kazernegebouwen en een kleine mitrailleurbunker zijn nog aanwezig, de andere gebouwen zijn afgebroken.
Je ontdekt de overblijfselen van het Fort en komt meer te weten van de militairen die er gestationeerd waren. Op het domein kan je even pauzeren en tot rust komen en voor de kinderen is er een aanbod aan randanimatie.
Het Fort is nog steeds militair eigendom en daarom uitzonderlijk toegankelijk onder begeleiding van een gids.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

waar

Fort van Kapellen

categorie

alert-box-close-text

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend.
 
Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een mondmasker. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.
 
Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de sociale afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt.

Bedankt voor je begrip.