Opgelet: coronamaatregelen, zie onderaan. Onder voorbehoud. Grenzen vervagen én grenzen bestaan! 2-uur durende wandeling door 3 grensgemeenten. Het grensdorp Putte bewijst deze stelling! Heel wat historische feiten en anekdotes nodigen ons uit tot het (her-)ontdekken van de plaats die vooral in de kermismaand oktober in the picture staat. Dit niet-zo-alledaagse dorp bruist noch- tans een heel ...
Opgelet: coronamaatregelen, zie onderaan.
Onder voorbehoud.

Grenzen vervagen én grenzen bestaan!
2-uur durende wandeling door 3 grensgemeenten.
Het grensdorp Putte bewijst deze stelling! Heel wat historische feiten en anekdotes nodigen ons uit tot het (her-)ontdekken van de plaats die vooral in de kermismaand oktober in the picture staat. Dit niet-zo-alledaagse dorp bruist noch- tans een heel jaar door ...
Het vraagt wat durf om grenzen op te zoeken én te doorbreken, maar wie de nodige moed aan de dag legt, ontdekt een wondere wereld waarbij talrijke elementen ons meenemen in een smeltkroes van boeiende verhalen. Tijdens onze 2-uur durende wandeling van ongeveer 4 kilo- meter komen we in 3 gemeenten (Kapellen, Stabroek én Woensdrecht) en laten we ons leiden door grensoverschrijdende figuren en gebeurtenissen van vroeger en nu. Zo staan we stil bij de figuur van Sint-Dionysius, een bisschop die in de klassieke oudheid naar het noorden werd uitgestuurd om de 'blijde boodschap' te verkondigen. Verder gaan we langs bij de familie Moretus, rijk, inspirerend én onlosmakelijk verbonden met het kasteel Ravenhof, we vergeten uiteraard de Antwerpse schilder Jacob Jordaens niet. Hij neemt ons mee naar de 17de eeuw en laat ons voelen dat geloofsover- tuigingen doorslaggevend kunnen zijn.
Mensonterende situaties tekenen ook een samenleving! Zo heeft de 'Doodendraad' Putte tijdens de Eerste Wereldoorlog volledig geïsoleerd en grenzen pijnlijk voelbaar gemaakt. Ook Wereldoorlog II heeft zijn stempel nagelaten. Frans Hotag is daarbij een naam die ons leidt naar het verzet. Afronden doen we met de grenssmokkel en de Putse traditie 'Jan Hagel' die ons naar de 20ste en de 21ste eeuw brengen.
Wie de Putse grenzen wil aftasten en wil mee- gesleept worden in tal van verhalen doet best waterdichte wandelschoenen aan vermits een deel in het bos onverhard is.
Samenkomst op Parking 't Ertbrandje.
Inschrijving is verplicht. Reservatie is pas geldig na inschrijving en bevestiging door ons.

Betaling TER PLAATSE uitsluitend met GEPAST GELD !!!

Opgelet. Wegens coronamaatregelen is het aantal deelnemers strikt beperkt. Daarom is reservatie via e-mail verplicht, en de naam van ELKE DEELNEMER moet worden opgegeven. Breng zeker een MONDMASKER mee. Afstand 1,5 meter verplicht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 7,00
Basistarief: 7,00 €; Leden: 5,00 €

waar

organisatie

Koninklijke Heemkring Hoghescote
Sluiten

gemeentediensten op afspraak

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je momenteel uitsluitend op afspraak terecht bij de gemeente. Enkel het onthaal van het Administratief Centrum is normaal geopend. Ook op het recyclagepark van Igean hoef je geen afspraak te maken.

misschien hoef je helemaal niet langs te komen ...

Voor meer dan 30 attesten, aktes, uittreksels en bewijzen van de dienst Burgerzaken, hoef je de verplaatsing naar het Administratief Centrum niet te maken. Een afspraak maken is dus niet nodig: via het e-loket ontvang je het gevraagde document in je mailbox. In een aantal gevallen gebeurt dat al enkele minuten na de aanvraag. Voor andere documenten is wel nog ‘menselijke’ tussenkomst nodig en ontvang je het gevraagde document na enkele werkdagen. Ook je adreswijziging doorgeven doe je via het e-loket.

Je vindt deze via het e-loket. Je logt daar in met je digitale identiteitskaart of de app ItsMe. 

wanneer je toch langs komt ...

Een afspraak maken doe je bij voorkeur online, maar kan bij een aantal diensten ook telefonisch.

Voor de producten van de dienst Burgerzaken kan je UITSLUITEND online een afspraak maken!

Als je naar een ingeplande afspraak komt, vragen we om zo kort mogelijk bij je afspraaktijd te arriveren. Respecteer anders zeker de fysieke afstand én wacht eventueel even buiten op jouw beurt. Bij een bezoek aan onze diensten, draag je altijd een masker dat neus en mond bedekt. Zo bescherm je onze medewerkers, andere bezoekers en jezelf.

Bedankt voor je medewerking en begrip.