Tijdens onze 'Congoboot-route' leggen we dezelfde weg af als duizenden 'Congo-emigranten' hebben gevolgd. Vanuit alle uithoeken van België en soms verder kwamen mannen en vrouwen, soms kinderen, naar Antwerpen om er in te schepen naar het avontuur, werk en geluk in Congo. Zo ook mijn grootvader Victor. Het Centraal Station, imposant en fraai bouwwerk van marmer en staal, het deed hem al dromen ...
Tijdens onze 'Congoboot-route' leggen we dezelfde weg af als duizenden 'Congo-emigranten' hebben gevolgd. Vanuit alle uithoeken van België en soms verder kwamen mannen en vrouwen, soms kinderen, naar Antwerpen om er in te schepen naar het avontuur, werk en geluk in Congo. Zo ook mijn grootvader Victor. Het Centraal Station, imposant en fraai bouwwerk van marmer en staal, het deed hem al dromen van ongekende mogelijkheden.
Uw gids Christel Fruyt is een creatieve bezige bij die na een 29-jarige carrière bij een multinational in de Antwerpse haven haar oude liefdes terug leven heeft ingeblazen: kunst, geschiedenis en de stad Antwerpen, een bruisende stad, een creatieve stad in beweging.
Vertrek in de grote inkomhal van het Antwerps Centraal Station om 9.15 u.
Na ongeveer 3 uren eindigen we op het Steenplein. Degelijke schoenen gewenst!

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 11,00
Basistarief: 11,00 €; niet leden: 13,00 €

waar

Centraal Station Antwerpen

organisatie

Davidsfonds Kapellen-Hoevenen