Lodewijk XIV (1638-1715) is de koning der koningen. Hij werd op vijfjarige leeftijd koning en zou dat 72 jaar lang blijven. Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij de gratie van God. Zijn symbool was dan ook de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is. Johan Op de Beeck is een bekend tv-gezicht en heeft een gerenommeerde carrière in de media en de ...
Lodewijk XIV (1638-1715) is de koning der koningen. Hij werd op vijfjarige leeftijd koning en zou dat 72 jaar lang blijven. Hij was de uitvinder van het absolutisme: de totale macht bij de gratie van God. Zijn symbool was dan ook de zon, die alles verlicht en waarvan iedereen afhankelijk is.
Johan Op de Beeck is een bekend tv-gezicht en heeft een gerenommeerde carrière in de media en de journalistiek achter de rug. Hij is ook auteur van een reeks succesvolle non-fictieboeken, die het erg goed doen in de bestsellerlijsten. Hij schreef onder andere vier boeken over Napoleon. Bij ons komt bij als meeslepend en gepassioneerd verteller spreken over zijn boek “De zonnekoning: glorie & schaduw van Lodewijk XIV”.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 7,00
Basistarief: 7,00 €; niet leden: 9,00 €

waar

organisatie

Davidsfonds Kapellen-Hoevenen