WHI - De bakermat van de Belgische artillerie Zondag 23 februari 2020 De gemeente Brasschaat is ontegensprekelijk verweven met het rijke militaire verleden van de Belgische strijdkrachten. Vele eenheden hebben hier een onderkomen gehad, maar bovenal is het de bakermat van de Belgische Artillerie. Een groot gedeelte van het depot van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis ...
WHI - De bakermat van de Belgische artillerie
Zondag 23 februari 2020

De gemeente Brasschaat is ontegensprekelijk verweven met het rijke militaire verleden van de Belgische strijdkrachten. Vele eenheden hebben hier een onderkomen gehad, maar bovenal is het de bakermat van de Belgische Artillerie.

Een groot gedeelte van het depot van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis (KLM-RMA) uit het Fort Kapellen is nu ondergebracht in de loodsen van het Licht Vliegwezen. Deze zijn gelegen op het oudste Belgische militaire vliegveld te Brasschaat. Zo ontstond de Site Gunfire Brasschaat-WHI van vandaag, welk een duidelijk overzicht biedt van het kleur- en roemrijke verleden van de Belgische Landcomponent sedert 1830. De site omvat een rijke collectie voertuigen en materiaal, al dan niet gepantserd, voor het merendeel gebruikt door de Belgische strijdkrachten in Duitsland. Er is eveneens een collectie van het Licht Vliegwezen van het Belgi- sche leger en een unieke collectie Belgische uni- formen.

Tijdens ons bezoek loopt er een unieke tentoonstelling over de V-bommen, die delen van Antwerpen en Brasschaat in as legden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het arrondissement Antwerpen werden in totaal 3709 inslagen geteld waardoor 4229 doden te betreuren vielen. Naast de vele info over de aanslagen is er ook een unieke replica te bewonderen van een V1-bom.

Praktische info

Wanneer: Zondag 23 februari 2020 – 09.30 u. (einde rond ± 11.30 u.)
Waar: Samenkomst op de parking voor het museum,?Licht Vliegwezenlaan 3 in 2930 Brasschaat.?
Deelnameprijs gids + inkom: Leden € 6 – niet-leden € 8

Inschrijven vóór 2 februari 2020 via: heemkringhoghescote@gmail.com of telefonisch: 03 664 82 77 of 03 605 79 89.
Reservatie is pas geldig na inschrijving én betaling.
?Betalen via: BE18 4137 2050 7165 – op naam van Koninklijke Heemkring Hoghescote vzw met vermelding: Bezoek Site Gunfire Brasschaat + aantal deelnemers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; Leden: 6,00 €

contact

organisatie

Koninklijke Heemkring Hoghescote