Een orgaantransplantatie is soms de enige uitweg wanneer een orgaan niet goed meer werkt. Het is meestal een succesvolle ingreep waarbij de ontvanger uitzicht heeft op een betere gezondheid en levenskwaliteit. Helaas zijn er donororganen tekort waardoor zij die een transplantatie nodig hebben op een wachtlijst terecht komen en soms niet tijdig kunnen worden geholpen. Wat zegt de Belgische wet ...
Een orgaantransplantatie is soms de enige uitweg wanneer een orgaan niet goed meer werkt. Het is meestal een succesvolle ingreep waarbij de ontvanger uitzicht heeft op een betere gezondheid en levenskwaliteit.
Helaas zijn er donororganen tekort waardoor zij die een transplantatie nodig hebben op een wachtlijst terecht komen en soms niet tijdig kunnen worden geholpen.
Wat zegt de Belgische wet over orgaandonatie? Welke organen kunnen worden getransplanteerd? Is iedereen orgaandonor? Hoe komt een donororgaan bij de geschikte ontvanger terecht en is orgaandonatie mogelijk na euthanasie?
Je komt het te weten tijdens deze voordracht, gebracht door Patrick Hollants, transplantatiecoördinator verbonden aan het UZA.
Deze voordracht is gratis maar inschrijven is verplicht. Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt (max. 25 personen).

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

waar

lokaal dienstencentrum 't Bruggeske