Met Cuadro Mudanza brengt KAS een kwartet flamenco-virtuozen voor het voetlicht. Bezieler en top-flamencogitarist Michel Gillain verbleef reeds op jeugdige leeftijd lange periodes in Andalusië, waar hij intensief gitaarlessen volgde bij Paco Serrano en Merengue de Cordoba. Later volgen meestercursussen bij Rafaël Riqueni en Manolo Sanlucar. Michel's dansgroep "Bienestar" vormde de hoofdact op ...
Met Cuadro Mudanza brengt KAS een kwartet flamenco-virtuozen voor het voetlicht.
Bezieler en top-flamencogitarist Michel Gillain verbleef reeds op jeugdige leeftijd lange periodes in Andalusië, waar hij intensief gitaarlessen volgde bij Paco Serrano en Merengue de Cordoba. Later volgen meestercursussen bij Rafaël Riqueni en Manolo Sanlucar. Michel's dansgroep "Bienestar" vormde de hoofdact op het festival "Zo¬mer van Ant¬wer¬pen 1997".
Ondertussen heeft Michel ook al twee flamenco-CD's op zijn actief ('Esperanza' en 'Nicolaes Cleynaerts, Pastor de Amor'). Met Hubert 'Witse'Damen bracht hij de voorstelling “Platero y Yo” naar de Vlaamse cultuurcentra. Sinds 2010 vormt hij het 'Duo Rosas en el Alma' met Ann Heynen, dat op het Koninklijk Paleis optrad voor het koningspaar.
“Cuadro Mudanza is een traditionele flamenco-cuadro, met de dans als centraal punt. Een visueel spektakel, die natuurlijk een andere sfeer creëert als het puur instrumentale werk.
Cuadro Mudanza bestaat uit:

Michel Gillain (flamencogitaar), Ann Heynen (nyckelharpa), Saidjah Galo, “la zambra” (baile flamenco) en Antonio Paz (cante flamenco)

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €; vvk: 15,00 €

organisatie

KAS

categorie