Lieselot De Wilde is een zeer veelzijdige zangeres die muziek zingt van de middeleeuwen tot hedendaagse composities. Ze houdt van creatieve en avontuurlijke projecten waar ze ook andere van haar passies in kwijt kan zoals theater, poëzie en improvisatie. Samen met jazz gitarist Peter Verhelst vormt ze de kern van het ensemble Bel Ayre en met pianiste Gabi Sultana vormt ze een duo voor ...
Lieselot De Wilde is een zeer veelzijdige zangeres die muziek zingt van de middeleeuwen tot hedendaagse composities. Ze houdt van creatieve en avontuurlijke projecten waar ze ook andere van haar passies in kwijt kan zoals theater, poëzie en improvisatie. Samen met jazz gitarist Peter Verhelst vormt ze de kern van het ensemble Bel Ayre en met pianiste Gabi Sultana vormt ze een duo voor improvisatie en creatie van hedendaagse muziek. Lieselot werkt met Lod in de producties Muur, Meneer Afzal, L'Autre Hiver, Huis der verboden muziekjes en L'Inconnue de la Seine en kreeg hierdoor de kans om samen te werken met Spectra, Asko/Schönberg, Lucelin, Dick van der Harst, Dominique Pauwels, Thomas Smetryns, Pieter De Buysser, Inne Goris, Frederik Neyrinck en vele andere. Hiernaast is ze een veelgevraagde zangeres voor het creëren van hedendaagse muziek van componisten zoals Frank Nuyts, Dick van der Harst en vele andere. Ze was één van de drie solisten in de opera The Wasp Factory van de IJslandse componist Ben Frost en tourde hiermee naar o.a. Bregenzer Festspiele, ROH Covent Garden en Muziekgebouw aan't IJ. Met oude muziekensembles Psallentes, Chœur de Chambre de Namur en Encantar nam ze verschillende cd's op. Ze is verder ook te gast bij ensembles als Zefiro Torna, Vox Luminis, Canto LX of het Noors Solistenkoor.
Op dit concert zingt Lieselot De Wilde een fijnzinnige selectie liederen uit de Canzoni popolari Napolitane. De liederen zijn gekozen uit een repertoire dat reikt van de 12de eeuw tot nu.
Zoete melodieën worden afgewisseld met rauwe protestsongs, volkse verhaaltjes met nobel smachten, authentieke traditionele muziek met kunstliederen. De Napolitaanse liedtraditie is dan ook een mix van vele culturen: de Italiaanse, Griekse, Arabische, Spaanse, Franse...
Sopraan Lieselot De Wilde wordt door critica Thea Derks vergeleken met Barbara Hannigan. Ze speelde vaak in de voorstellingen van LOD muziektheater. Samen met gitarist Peter Verhelst vormt ze Bel Ayre. In dit ensemble creëren ze eigen werk, maar zoeken ook naar eigengereide interpretaties van het repertoire.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 21,00
Basistarief: 21,00 €; vvk: 18,00 €

waar

Sint-Jacobuskerk

organisatie

KAS

categorie