Uitnodiging: oefen je mee in ons groepje “Verbindende Communicatie”? Zit je teveel “in je hoofd” en maak je misschien niet voldoende verbinding met “je hart”? Ben jij, meer dan je lief is, erg straf in het beoordelen van anderen? Maak je jezelf dikwijls verwijten? En kom je daardoor te weinig in je eigen kracht? Worstel je soms met boosheid maar weet je niet goed hoe je die boosheid kan ...
Uitnodiging: oefen je mee in ons groepje “Verbindende Communicatie”?
Zit je teveel “in je hoofd” en maak je misschien niet voldoende verbinding met “je hart”?
Ben jij, meer dan je lief is, erg straf in het beoordelen van anderen?
Maak je jezelf dikwijls verwijten? En kom je daardoor te weinig in je eigen kracht?
Worstel je soms met boosheid maar weet je niet goed hoe je die boosheid kan uitdrukken zonder andere mensen schade te berokkenen?
Of wil je graag meer delen wat er in je leeft? En sta je open voor wat er in de ander leeft? Zodat er meer begrip ontstaat en er van daaruit bijgedragen kan worden aan elkaars welzijn?
Dan kan het inoefenen van verbindende communicatievaardigheden een belangrijk hulpmiddel zijn.
In onze bijeenkomsten(we zijn voorlopig met drie: Karin, Katrien en Bert) proberen we te oefenen in een veilige sfeer.
Mildheid en begrip voor onszelf zijn de basis voor verbindende communicatie met anderen. Maar soms komen er verwijten en oordelen op naar onszelf. We proberen dan die verwijten en oordelen te vertalen in wat we echt nodig hebben .
"Verbindende communicatie is op dit moment voor mij: leren
meer in contact te zijn met jezelf en anderen. Daarmee kom ik tegemoet
aan mijn behoefte aan groei en zelfempathie". (Katrien)
We proberen ons een woordenschat van gevoelens en behoeften eigen te maken en toe te passen die ons helpen om duidelijker uit te drukken wat er in ons omgaat en te verstaan wat er omgaat in anderen, in elk moment.
"Verbindende Communicatie leert mij om mijn gevoelens en behoeften
beter benoemd te krijgen zodat ik echt contact maak met mezelf"(Bert)

We proberen om eerlijkheid in te oefenen zonder kritiek te uiten of te beschuldigen.
Ook in onze dagelijkse omgang met anderen worden we soms geconfronteerd met kritiek en verwijten. We oefenen om dingen niet persoonlijk op te vatten maar de achterliggende gevoelens en behoeften van de spreker te horen. We leren dus anders naar mensen te luisteren.

"Via de verbindende communicatie hoef ik de strijd om het grote gelijk niet langer aan te gaan .De ander is niet langer een vijandige rivaal. We verruimen elkaars standpunt in plaats van die aan te vallen”(Karin)

We leren ook om concrete verzoeken te doen naar anderen die ons leven kunnen verrijken.
Het doel van verbindende communicatie is uiteindelijk om een kwaliteit van verbinding tussen mensen te ontwikkelen waar ieders behoefte wordt gewaardeerd en vervuld doorheen hartelijk geven en ontvangen- vanuit de vreugde om bij te dragen aan het welzijn van een ander mens.


Contact: 0484466376

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

tickets