2019 is een jubileumjaar voor Heemkring Hoghescote. Sinds 9 december 2018 bestaat onze heemkring precies 50 jaar. Hierdoor heeft onze vereniging de toestemming gekregen de titel 'Koninklijk' te dragen. Dit vieren we op zondag 17 november 2019 met een Regionale Heemdag in Zaal Eskapade te Kapellen. Bezoekers kunnen hier de geschiedenis van Kapellen en omstreken ontdekken via een tentoonstelling ...
2019 is een jubileumjaar voor Heemkring Hoghescote. Sinds 9 december 2018 bestaat onze heemkring precies 50 jaar. Hierdoor heeft onze vereniging de toestemming gekregen de titel 'Koninklijk' te dragen.
Dit vieren we op zondag 17 november 2019 met een Regionale Heemdag in Zaal Eskapade te Kapellen. Bezoekers kunnen hier de geschiedenis van Kapellen en omstreken ontdekken via een tentoonstelling over onze gemeente en onze heemkring. Verder zijn er ambachtelijke demonstraties en worden streekproducten voorgesteld.
Dit alles kan enkel gebeuren dankzij de medewerking van meerdere heemkringen en andere organisaties uit de regio. Men zal het publiek te woord staan en helpen met opzoekingen of gewoon informatie verschaffen. Er zijn workshops rond speci eke thema's i.v.m. erfgoed. Elke deelnemende organisatie zal een merkwaardig voorwerp uit hun eigen verzameling tonen.
Een mysterieus voorwerp is bv. op bijgaande foto te zien. Kent u deze voorwerpen en/of het gebruik ervan? Het ene voorwerp is wat groter dan het andere, ca. 10 en 8 cm. Het onderste gedeelte is driehoekig, licht gebogen. De zijkanten zijn scherp aangesneden. Het handvatje lijkt in smeedijzer en is bevestigd met een klinknagel.
Weet u wat het is? Kom het ons vertellen op onze heemdag en maak kennis met nog zo'n 10 onbekende of merkwaardige voorwerpen. Kun je ze thuisbrengen dan maak je kans op een mooie prijs.
Doorlopend kan men genieten van streekpro- ducten en van een drankje aan onze bar. Het belooft een boeiende, leerrijke en interessante zondagnamiddag te worden waarop iedereen welkom is!

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

organisatie

Koninklijke Heemkring Hoghescote