Om onze taal wat kleurrijker te maken, ook in het journaal van elke dag, hanteren we gekende zegswijzen. Maar heb je al eens stilgestaan bij hun ware betekenis? Die dringt pas tot u door vanuit de vroegere leefgewoonten waarin ze zijn ontstaan. En hoezeer is het Nederlands niet doorspekt van andere talen! We zijn meer met elkaar verwant dan we zouden vermoeden. Omdat je bij woordverklaring van ...
Om onze taal wat kleurrijker te maken, ook in het journaal van elke dag, hanteren we gekende zegswijzen. Maar heb je al eens stilgestaan bij hun ware betekenis? Die dringt pas tot u door vanuit de vroegere leefgewoonten waarin ze zijn ontstaan. En hoezeer is het Nederlands niet doorspekt van andere talen! We zijn meer met elkaar verwant dan we zouden vermoeden.
Omdat je bij woordverklaring van de ene in de andere verbazing valt, zullen de twee uren van deze voordracht heel snel voorbij vliegen! Maar wees ervan overtuigd: na deze voordracht zal u velen aangenaam weten te verrassen met een diepere kijk op onze taal van elke dag!
E.H. Rudi Mannaerts is sinds 2000 pastoor van de Sint-Andrieskerk. We kennen hem als flamboyante priester. Maar hij is ook kunsthistoricus en voorzitter van toerismepastoraal (TOPA).

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 9,00
Basistarief: 9,00 €; leden Davidsfonds: 7,00 €

organisatie

Davidsfonds Kapellen-Hoevenen