De E van Fort E staat voor ecologie, environment en energie. Het kunstenevenement probeert een artistieke reflectie te zijn over de toekomst van onze aardbol en over hoe wij omgaan met de omgeving, met natuur en milieu. Fort E zoekt een kunstzinnig antwoord op de uitdagingen die op ons afkomen. Benjamin Verdonck, de internationaal gewaardeerde theatermaker en beeldende kunstenaar, inspireerde ...
De E van Fort E staat voor ecologie, environment en energie. Het kunstenevenement probeert een artistieke reflectie te zijn over de toekomst van onze aardbol en over hoe wij omgaan met de omgeving, met natuur en milieu. Fort E zoekt een kunstzinnig antwoord op de uitdagingen die op ons afkomen.
Benjamin Verdonck, de internationaal gewaardeerde theatermaker en beeldende kunstenaar, inspireerde de kunstenaars in het artistiek proces. Individuele kunstwerken groeiden zo tot sterke realisaties.
30 kunstenaars exposeren volgens hun eigen visie nieuw artistiek werk: installaties, beelden, keramisch werk, foto's, schilder- en tekenwerk, … Meer dan 60 kunstwerken!
Naast het beeldend werk bieden 3 kunstenaars tijdens de Matinee in acts en verhalen hun creatieve invulling.
Het fort van Ertbrand in Putte-Kapellen met zijn donkere en half lichte ruimtes naast de oprukkende natuur is een ongelooflijk sterk decor. In zijn ruwheid, verval en natuurlijke ontwikkeling is het fort de ideale locatie voor dit kunstenevenement. Het fort is een extra-uitdaging voor de kunstenaars om hun werk te tonen.
Curator: Benjamin Verdonck
Exposanten: André De Nys, Annie Janssen, Art-uur Vrij Atelier, Christel Rapier, Dirk Wouters, Erik Simons, Gerre Daneels, Guy Van Rossom, Ignace Bosch, Ivan Janssens, Jacques Raemaekers, Jan Daneels, Juliette Borghans, Karin Quintin-Peeters, Katelijne Dierckx, Kathleen Van Hul, Lieve Krols, Lucy Leger, Marleen Van Ouytsel, Mieke Jacobs, Patricia Dolezal, Peter De Vos, Riet De Bakker, Rita Van Audenrode, Rob Spitaels, Stef Van Eyck, Veerle Van Gassen, VJ Méliiés, Werner Paenen, Wim Haazen en Winnie Lemmens
Tip: breng een zaklamp mee.
Organisatie: Kunstplatform Kappa i.s.m. Natuurpunt en Gemeente Kapellen

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €

waar

organisatie

Kappa Kunstplatform