Van The Quarrymen tot The End Technologie, spiritualiteit, mode en literatuur De vijfde Beatle: George Martin, Brian Epstein, Billy Preston, etc. Op 5 oktober 1962 verschijnt in het Verenigd Koninkrijk Love Me Do, de eerste single van The Beatles. Zonder het te beseffen staat dit viertal uit Liverpool aan het begin van een achtjarige carrière die de populaire muziek grondig zou veranderen. In ...
Van The Quarrymen tot The End
Technologie, spiritualiteit, mode en literatuur
De vijfde Beatle: George Martin, Brian Epstein, Billy Preston, etc.

Op 5 oktober 1962 verschijnt in het Verenigd Koninkrijk Love Me Do, de eerste single van The Beatles. Zonder het te beseffen staat dit viertal uit Liverpool aan het begin van een achtjarige carrière die de populaire muziek grondig zou veranderen. In dertien albums, tal van singles, concerten wereldwijd, en vijf langspeelfilms leggen John, Paul, George en Ringo de basis voor tal van concepten die de muziekwereld tot op de dag van vandaag beïnvloeden. De band maakt hierbij uitvoerig gebruik van muziektechnologie, putten inspiratie uit oosterse spiritualiteit en Victoriaanse literatuur, en verwerken tal van autobiografische elementen in hun composities.

In deze cursus gaat musicoloog Matthias Heyman in op de muzikale en culturele geschiedenis van The Fab Four en verklaart aan de hand van tal van voorbeelden wat hun muziek zo bijzonder maakt, toen én nu.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

prijs

€ 54,00
Basistarief: 54,00 €; Met Davidsfonds Cultuurkaart: 49,00 €

waar

organisatie

Davidsfonds Academie