Elimart is een initiatief van elim en nodigt tweemaal per jaar een kunstenaar uit om te exposeren in elim. Tijdens de winterperiode wordt de expositieruimte gebruikt. Dit is een 'box in a box' waar de geselecteerde werken optimaal tot hun recht komen. De tentoonstelling is meestal intimistisch van aard. In de zomer toont elimart niet alleen werken binnen, maar ook in de tuin van elim. De ...
Elimart is een initiatief van elim en nodigt tweemaal per jaar een kunstenaar uit om te exposeren in elim.
Tijdens de winterperiode wordt de expositieruimte gebruikt. Dit is een 'box in a box' waar de geselecteerde werken optimaal tot hun recht komen. De tentoonstelling is meestal intimistisch van aard. In de zomer toont elimart niet alleen werken binnen, maar ook in de tuin van elim. De kunstwerken worden met de grootste zorg omringd en zijn er in de eerste plaats voor de cliënten van elim, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst. De looptijd van de expo's is ongeveer vier maanden.
Vanaf zaterdag 25 mei tot 29 september kan u tijdens de weekenden kennis maken met de bijzondere wereld van Camiel Van Breedam (geboren 1936 in Boom). Hij maakt assemblages, reliëfs, collages, objecten en environments in uiteenlopende materialen en stijlen. Zijn basismaterialen zoals hout, metalen en papier komen van overal en werden al eens gebruikt. Ze hebben de patina van een eerder leven. Zijn onderwerpen zijn zeer uiteenlopend: de zee, de Indiaan, literatuur, jazz, loodgieterij, Parijs, de jaren '20-'30, sociaal engagement, om er een paar te noemen.
Wat ogenschijnlijk onverenigbaar is brengt Camiel Van Breedam in zijn assemblages samen in delicate relaties. Vertrouwde elementen worden in een spanningsveld gebracht, waardoor ze hun oorspronkelijke betekenis overstijgen en intensifiëren.
Traditionele krachtverhoudingen verglijden in poëtische ontmoetingen tussen zeer verschillende werelden vol suggesties van hoop zowel als wanhoop. Wat mensenhanden hebben gevormd en gekleurd en wat de menselijke hoogmoed heeft verbeurd, geeft Van Breedam in deze werken een ultieme kans op verzoening. En door er de echo's van ruimte en tijd in te laten weerklinken redt hij hun gekwetste schoonheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

praktische informatie

wanneer

waar

elimart - elim, centrum voor psychotherapie